Лазерна епилация

Допълнителна информация:

Ако ви е омръзнало да се бръснете през няколко дни, не искате да подлагате кожата си на кола маска или епилатори, то лазерната епилация е точно за вас.

Лазерното премахване на нежеланото окосмяване е процедура известна в цял свят. Все повече и повече хора се доверяват на безвредната лазерна епилация. Процедурата се извършва с високо технологични лазери, които изстрелват силно концентриран лазерен лъч в фоликула на косъма. Пигмент във фоликула на косъма абсорбира тази светлина и това разрушава косъма.

 

Предимствата на лазерната епилация

Лазера може да използва навсякъде по кожата на вашето тяло.

Лазерната епилация предлага:

  • Прецизност. Лазерния лъч е насочен изцяло към косъма, като кожата не се уврежда по никакъв начин по време на процедурата.
  • Скорост.  Всеки импулс от лазерна светлина унищожава множество космени фоликули. В зависимост от големината на зоната, процедурата може да трае от 5 минути(брадичка, над горната устна) до час/час и половина (цели крака, гръб, гърди и корем).
  • Ефективност. Деветдесет процента от хората подложили се на лазерна епилация губят окосмяването на третираните зони за средно от 5 до 7 процедури. Ефекта е невероятен, сякаш никога не сте имали косми на определената зона.

 

Как да се подготвим за лазерно отстраняване на косми?

Лазерната епилация не представлява просто махане на нежеланото окосмяване. Това е медицинска процедура, която крие своите рискове, ако не се изпълнява както трябва! За това при нас работи само и единствено медицински персонал. Дерматолози, лекари и медицински сестри, а лазерната ни апаратурата е сертифицирана и е възможно най-технологична.

Ако желаете да се подложите на лазерна епилация, е задължително поне 4 седмици преди да извършите процедурата,да не сте си правили кола маска, епилация с епилатор или друга процедура която е изскубвала косъма заедно с корена му. Друг важен фактор е слънчевата светлина. В зависимост от лазера с който ще бъде извършена процедурата не трябва да излагате зоната която ще бъде епилирана с лазер на слънце. Ако ще ви бъде направена процедура с Nd:YaG лазер, един ден преди и един след процедура, не трябва да има пряка слънчева светлина върху зоната. Ако ще ви бъде направена процедура с така наречения Александритов лазер (който главно се използва за руси и светли косми) поне 10 дни след процедурата не трябва да се излагате на слънце.

Непосредствено преди процедура, до ден два, е желателно да обръснете зоната която ще бъде третирана. Това може да бъде направено със самобръсначка или крем деплатоар, но косъма не трябва да бъде отскубван, защото тогава няма да има ефект от лазерната епилация. Изключително важно е да нямате никакъв грим върху зоната, която ще бъде епилирана с лазер, защото в противен случай може да се получи изгаряне.

 

Какво може да очаквате по време на процедурата?

Преди да започне процедурата, медицинският кадър който ще извършва манипулацията, задължително преглежда кожата и преценява на какви параметри да извърши самата процедура. Това е изключително важно, за да се постигне максимален ефект. Възможно е да има малка болка по време на процедурата, за това ако има някакъв дискомфорт моля споделете го по време на процедурата. За да се намали усещането от лазерния лъч пулсиращ върху вашата кожа, ние използваме специален апарат, който охлажда със студен въздух зоната която се третира.

Безопасността е изключително важна по време на процедурата. За това нашият персонал ще ви предостави предпазни очила за очите. Лазерния лъч е безвреден за кожата,но не и за очите!

Процедурите от лазерна епилация, се извършват в интервал от минимум три и максимум шест седмици. При надвишаване на този интервал, не може да се гарантира стабилен ефект.

 

Възстановяване, ефект и нежелани ефекти.

Лазерната епилация е много удобен метод за обезкосмяване,защото не предизвиква почти никакъв дискомфорт след процедура.Ако извършената процедура е била на зона от лицето,без никакъв проблем може да сложите грим.

До 15 дни след лазерна епилация до деветдесет процента от космите на третираната зона падат. Това е защото лазерния лъч се повлиява различно от всеки косъм.

За да не се получават изгаряния след лазерна епилация, задължително преди да се подложите на процедура, свалете ако имате грим или не се излагайте на директна слънчева светлина ден преди и след процедура. Ако кожата ви се нуждае от по-голямо внимание след процедура,наш дерматолог ще ви обърне внимание и ще ви помогне.

Ако имате някакви други въпроси относно лазерната епилация,моля консултирайте се с нас.