Подмладяване с фракционен лазер

Допълнителна информация:

С напредването на медицината и медицинската козметика, поддържането на кожата става все по-лесно и успешно. Корекцията на видимите не съвръшенства и прболеми по кожата вече са нещо,което не бива да ни плаши. С революционния CO2 фракционен лазер заличаването на стрии, бръчки и белези е вече нещо напълно достъпно и възможно.

Фракционирането като процедура.

До скоро премахването на бръчки и белези се извършваше с методи като дермоабразио, дълбок химичен пилинг, класически лазерен пилинг. Тези методи имат доста недостатъци, а също така и много дълъг възстановителен период. Това води до рискове като поява на хипер пигментация или поява на белези.

С революционния CO2 фракционен лазер се извършва „изпаряване“ на повърхностните епидермални слоеве и специално топлинно обработване на дълбоките струкутри на кожата. Извършвайки процедурата не се наранява цялата кожа, а определни очастъци от нея под формата на микроскопични колони – микротермални зони. Всяка една от тези зони е заобиколена от здрава и не обработена от лазера област. Така кожата се възстановява много бързо, дори когато се обработват по-големи зони. По този начин се активира производството на нов и здрави колагенови влакна, които излгаждат релефа на кожата, те възстановяват и заздравяват нейната плътност,структура и еластитчност.

Кога се препоръчва фракционирането?

CO2 фракционния лазер се използва за третиране на разширени пори, белзеи от акне, следоперативни белези, шарка, стягане на отпусната кожа, фини бръчки.

Предимства на тази процедура

Чрез фракциониране се предизвиква ремоделиране на колагеновата структура и се стимулира обновяване по много прецизен начин. Това не е възможно със средно- дълбокият пилинг или дермоабразио. Лазерния лъч стимулира образуването на нов и здрав колаген, като п отози начин се изправя релефа на белезите, намаляват се бръчките, възстановява се свежия вид на кожата и нейната текстура.

Какво представлява процедурата?

Преди да се направи процедура фракциониране, задължително се прави преглед от наш дерматолог, така се определя състоянието на кожата и се изготвя терапевтичен план. Самата процедура е безболезнена, защото се поставя обезболяващ крем за комфорт на пациента. При някои редки случай може да се усети неудобство създадено от леко парене.

Какво става след процедурата?

Веднага след процедруата, се появава лек оток и зачервявания, но до няколко дни отшумяват. Ден след процедурата се образуват светло кафяви корички, възможно е да се появи жълтеникава течност, така наречената ексудация. През този период се избягва употребата на обичайната козметика. Препоръчва се почистване на кожата с чиста вода или кремове

назначени от дерматолога ни. Така се цели максимална хидратация на кожата, това с помага за нейното максимално бързо възстановяване. Отока и зачервяването и отока изчезват най-рано след втория ден, до петия ден след процедурата кожата,вече е в нормален вид.

Какви грижи изисква кожата след процдедура?

Задължително е да се използват слънцезащитни и хидратиращи кремове, които да овлажняват кожата допълнително. Изключително противопоказно и не препоръчително е използването на ексфолианти до около месец след процедура, също така плуване в солена или хлорирана вода или излагане на силен вятър или слънце. Забранено е отстраняване на коричките собственоръчно. Препоръчителен е контролен преглед след около четири седмици.

Колко процедури фракциониране са нужни?

Всеки човек е индивидуален и има различна кожа, но са нужни не по-малко от четири процедури,като това зависи най-вече от дълбочината на бръчките, вида и характера на белезите,  вида на кожата и нейните възстановителни способности. Не е достатъчно едно посещение за постигане на желаня ефект.

Кога е най-подходящия момент за извършване на такава процедура?

Фракционирането се извършва през зимния сезон, поради повишената фото- чувствителност на кожата след процедура. Не е препоръчително да се извършва през друг период от годината.