Премахване на капиляри и разширени вени

Допълнителна информация:

Какво са съдовите промени по кожата? Понякога по кожата ни се наблюдават различни изменения. Като например венозни мрежи на носа,бузите, брадичката, съдови деформации на краката и други части от тялото. Понякога силно изразени подкожни и вътрешно кожни вени, синкави и червени капиляри.

Причини за подобни изменния на кожата?

Тези проблеми много често са наследствени, заболявания на сърдечносъдовата система, невъзстановили се травми и операции. Също така раждането и бременността са главни фактори за развитие на съдови изменения по кожата на краката.

Какви методи има за отстраняване на кръвоносни съдове?

Традиционните са електрокоагулация, склеротерапия и хирургично унищожаване на кръвоносните съдове. Тези методи обаче, имат голям брой недостатъци. Например хипопигментации( изчезване на пигмента на кожата) хиперпигментация, алергични реакции при склереотерапията от използваните препарати.

Най-безпроблемен и ефективен метод за премахване на кръвоносните съдове е Nd:YAG лазера. Действието на този вид лазер позволява успешно да се въздейства върху разширените капиляри, дребните кожни венозни мрежи и звездообразните хемангиоми, като това става без да се уврежда структурата на кожата.

Какво представлява лазерното остраняване на кръвоносни съдове?

С лазерното обработване на неестетични кръвоносни съдове с Nd:YAG лазер, се пуска светлинен импулс, чиято енергия се абсорбира от хемоглобина в кръвта. Тя превръща в топлина, която от своя страна предизвиква, коагулация на кръвта и същевременно „поправяне“ на стените на нежелания кръвоносен съд, като по този начин той изчезва. Така потокът на кръв по съда се пренасочва към вени, разположени по-навътре в кожата.

Кои съдове могат да бъдат третирани с Nd:YAG лазерите?

На всички видими с не въоръжено око капиляри и кръвни мрежи по лице и тяло, с диаметър до 1.5 мм. Вени на краката от 1 до 3 мм, придобити или вродени хемангиоми и други.

Какво е физическото усещане при извършване на процедура?

С наличието на медицински охлаждащ апарат, неприятното усещане се свежда до минимум,а кожата се предпазва от прегряване.

Колко време трае една такава процедура?

Това зависи от гъстотата и броя на третираните съдове. За звездообразен хемангиом са нужни не повече от половин минута. Докато при обработка на голям брой капиляри по краката е необходимо значително повече време.

Какъв брой процедури са нужни?

Количеството процедури зависи от цвета,вида , конфигурацията и броя на съдовете. Обикновено две процедури са достатъчни, като втората процедура се извършва след три, четири седмици. При случай с множествени съдове образуващи капилярни мрежи е нужно да се направят повече от две процедури. Ефектът се забелязва след всяка извършена манипулация.

Кога се вижда реалния резултат от процедурата?

Различните хора имат индивидуални резултати. В повечето случай след обработване на единични кръвоносни съдове или звезди има заличаване до две-три седмици. При множествените съдове резултат има след всяка следваща процедура.

Има ли последици след процедурата?

Веднага след процедурата на обработваната зона се появява зачервяване с минимален отток за един-два дни. Обработвания кръвоносен съд след процедурата потъмнява и до три-четири седмици се резорбира от организма и изчезва. Абсолютно задължително е след манипулацията да се използва слънцезащитен крем с максимален фактор, за да се избегне хиперпигментация. Не е проблем върху третираната зона да се постави коригиращ грим.

Има ли начин да се появят отново кръвоносните съдове и звезди?

Обработваните съдове няма начин да се появят отново. При хората предразположени към такива съдове и звезди обаче, е възможно образуване на нови съдове на необработвани зони, които безпроблемно могат да бъдат третирани.